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Question:  

For an entity that is a subrecipient of multiple Federal awards, does the regulatory threshold amount (i.e. $100 per year) kept for the administrative costs apply per award or per entity?

Clarification/Updated Answer, Added 9/27/10:  

After consultation with our legal representative, the last sentence in §80.21(i) states the “grantee or subgrantee may keep interest amounts up to $100 per year for administrative expenses.”  If the regulation authorized grantees to keep up to $100 for each grant, it would have to make clear that the grantee could retain $100 under each grant, e.g. “the grantee or subgrantee may keep interest amounts up to $100 per year under each award it receives (or “per grant or subgrant”).”

The fact that this retention authorization is contained in a section that does not address specific grants but generally addresses how grantees and subgrantees must request payments and how grantees make payments to subgrantees also supports the conclusion that the authorization to retain $100.00 was not intended to apply to each grant but to the grantee or subgrantee, generally.

We regret any confusion our original response during the webinar may have caused. 

